De VCP bij BC Trilan

EVEN VOORSTELLEN
Mijn naam is Sandra Urbach (1982). Ik heb van kinds af aan badminton gespeeld, eerst bij BC ESPE Heerlen en daarna bij BC Victoria Hoensbroek; tot 2010 heb ik bij laatstgenoemde club in de eredivisie gebadmintond. Zelf heb ik altijd met veel plezier kunnen sporten. Ik vind het ontzettend belangrijk dat elk clublid onbezorgd kan sporten en elke vrijwilliger onbezorgd een steentje kan bijdragen.

GA HET GESPREK AAN
Signalen van, zorgen over en ervaringen met grensoverschrijdend gedrag, op welk vlak dan ook, kunnen met een VCP bespreekbaar worden gemaakt. Vanuit BC Trilan heb ik de scholing VCP van NOC*NSF Centrum Veilige Sport Nederland gevolgd. Mede hierdoor heb ik handvatten gekregen om als VCP op een zorgvuldige, integere en laagdrempelige manier van betekenis te kunnen zijn voor wie daar behoefte aan heeft. Laten we vooral samen het gesprek aangaan. Schroom niet om contact met mij op te nemen als je binnen de club te maken hebt (gehad) met welke vorm van grensoverschrijdend gedrag dan ook en je dit met mij zou willen delen; ik zal een luisterend oor bieden. Aangezien ik geen geheimhoudingsplicht kan/ mag hanteren, dien ik een (zo nodig geanonimiseerde) rapportage van ons gesprek, welke ook door jou in te zien zal zijn, terug te koppelen aan het bestuur van BC Trilan. Ik kan het bestuur vervolgens adviseren over wat te doen, uiteraard rekening houdend met jouw eigen wensen ten aanzien van je melding.

EXTERNE VCP
Voel je er meer voor om bij een externe vertrouwenscontactpersoon (dus buiten BC Trilan om) melding te maken van grensoverschrijdend gedrag, dan kan dat uiteraard ook, via Centrum Veilige Sport Nederland (https://centrumveiligesport.nl/contact, o.a. anoniem via chat FIER of per telefoon).

MIJN-CONTACTGEGEVENS
Telefoonnummer: 06-25123893
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook kan je me persoonlijk aanspreken in de sporthal voor het plannen van een gesprek.