Jeugdcompetitie

De jeugdcompetitie groep is de prestatieve jeugd, die ingedeeld op niveau (en leeftijd) wekelijks wedstrijden speelt tegen teams van andere badmintonclubs. Van deze spelers verwacht BC Trilan dat zij twee keer per week de trainingen in sporthal Ter Waerden en sporthal Strijthagen bijwonen. Talent, inzet, aanwezigheid, resultaten en samenwerking zijn noodzakelijk om competitiewedstrijden te winnen. Voor een speler uit de bad-mini-ton of jeugdrecreatie wordt continue gekeken of zo'n jeugdspeler in aanmerking komt voor het spelen van jeugdcompetitie. Natuurlijk altijd in onderling overleg met de ouders en het kind zelf.

Om zo'n overstap naar jeugdcompetitie goed te maken, zorgen wij altijd voor goede afspraken gericht op het individu. De thuissituatie is hierin zeer belangrijk zodat niet alleen de speler kan groeien naar volwaardig competitiespeler, maar dat ook de ouders alles in het werk kunnen stellen hun zoon of dochter om alle trainingen en wedstrijden te laten bijwonen. Na ongeveer een jaar wordt er dan pas overgestapt naar alle vaste momenten voor een jeugdcompetitiespeler.

 

Naast het spelen van competitie vindt BC Trilan het ook belangrijk dat competitiespelers mee doen aan toernooien. Daarvoor worden jaarlijks drie jeugdranglijsttoernooien geselecteerd waar de spelers gezamenlijk aan deelnemen. Ook het deelnemen aan de interne Clubkampioenschappen van BC Trilan hoort erbij. Natuurlijk is er niets mooier dan na een een lang en zwaar seizoen met moeilijke wedstrijden je zelf kampioen te mogen noemen! De begeleiding van de ervaren trainers is een belangrijk streven van BC Trilan. Maar de medewerking en hulp van ouders is hierbij noodzakelijk. Daarom worden zij ook bijvoorbeeld ingezet tijdens de wedstrijden, alle mentale steun is natuurlijk welkom op zo'n moment. Daar krijgen de ouders ook, indien gewenst, een snelcursus wedstrijdbegeleiding. BC Trilan steekt dus ontzettend veel tijd en moeite in de jeugdopleiding!

Visit fbetting.co.uk Betfair Review